Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008

Επιτέλους...


Ο Ολυμπιακός γιορτει από χθες την πρόκρισή του στο κύππελο UEFA. Μια ευκαιρία, που δεν του δίνεται συχνά. Οι λόγοι γι'αυτό είναι πολύ συγκεκριμένοι. Το πρωτάθλημα είναι σχεδόν δεδομένο κάθε χρονιά, οπότε αναγκαστικά ο Ολυμπιακός μπαίνει στη διαδικασία του champions league, μια διαδικασία που είναι πολλές φορές επίπονη και με βαριά σκορ. Στη διοργάνωση αυτή, η ομάδα έχει την τάση να έρχεται είτε 4η στον όμιλο είτε -μία στο τόσο- να περνάει στην άλλη φάση. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις χάνεται το δικαίωμα συμμετοχής στο UEFA.
Ένα ακόμα πολύ σημαντικό στοιχείο που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι το εξής: εδώ και κάποια χρόνια που ο Παναθηναϊκός συχνάζει στο UEFA, χάνω τον ύπνο μου, γιατί ξέροντας ότι η ομάδα αυτή έχει συνήθως την τύχη με το μέρος της, σε συνδυασμό με τη χαμηλή δυναμικότητα των ομάδων που συμμετέχουν στη διοργάνωση, με κάνουν να φοβάμαι τα χειρότερα. Όταν τη μία χρονιά ο αποκλεισμός έρχεται στην παράταση από την Πόρτο που μετά παίρνει το κύπελλο και την άλλη η Ρέιντζερς, η χειρότερη ομάδα που θυμάμαι τα τελευταία χρόνια, φτάνει μέχρι τον τελικό, είναι να μη φοβάται κανείς μη σπάσει ο διάολος το ποδάρι του?
Όχι φέτος όμως. Φέτος πρέπει να είναι οι άλλοι στη θέση μου. Μπορεί να κατηγορούσα την ανετοιμότητα της ομάδας στα 2 προηγούμενα ποστ, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το ποιες πιστεύω ότι είναι οι δυνατότητές της με το πέρασμα του χρόνου. Αν δεν είμαστε πάρα πολύ άτυχοι, γιατί λίγο άτυχοι πάντα είμαστε, τότε δεν ξέρω τι μπορούμε να περιμένουμε.
Κάτι σίγουρο που μπορούμε να περιμένουμε, είναι βραδιές γέλιου και θεάματος, τρίτες και τετάρτες βράδυ, εκεί που ο Panathinaikos θα μας κάνει περήφανους όπως την τελευταία φορά που έπαιξε στο champions league.

ΥΓ1: Το ποστ αυτό είναι 100% σοβαρό.
ΥΓ2: Δε θέλω να ακούω αστεία περί οικονομικής καταστροφής του Ολυμπιακού. Όλοι ξέραμε ότι η ομάδα είχε ΗΔΗ πολλά λεφτά στα ταμεία από πέρσι κι από αυτά ξόδεψε ένα μέρος φέτος. Τόσα χρόνια σερί στο champions league, δε μπορεί, κάτι θα μαζέψαμε...
ΥΓ3: Πολλοί "ειδικοί" ζητάνε να φύγει ο προπονητής. Αυτά είναι γελοία πράγματα. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ο κάθε προπονητής του Ολυμπιακού δε χρειάζεται πίστωση χρόνου. Το ίδιο πιστεύω και για τον Βαλβέρβε. Άλλο πιστωση χρόνου κι άλλο ότι πέρασε ένας-δύο μήνες. Μην τρελαθούμε κιόλας. Πολλές φορές έρχεται ένας προπονητής, στήνει την ομάδα όπως την άφησε ο προηγούμενος και μετά οι "ειδικοί" μιλάνε για "πετυχημένη συνταγή". Επειδή η συνταγή του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια δεν ήταν καθόλου επιτηχημένη κι ας έρχονταν τα πρωταθλήματα, μιας και μπάλα έχουμε χρόνια να δούμε, ο καινούριος προπονητής πρέπει να το φτιάξει από την αρχή το γλυκό. Αυτό θέλει λίγο χρόνο. Αλλά όχι τόσο λίγο. Περιμένω να πάρουμε άνετα το πρωτάθλημα και παίζοντας καλή μπάλα. Οτιδήποτε άλλο είναι αποτυχία.

2 σχόλια:

panoramix7 είπε...

Συμφωνώ μαζί σου φίλε γαύρε.

Μόνο που εκτός απο το Πρωτάθλημα και το Κύπελο, πρέπει να διακριθούμε και στο ΟΥΕΦΑ.

Εγώ θα θεωρήσω ΤΕΡΑΣΤΙΑ αποτυχία, αν δεν πάμε τουλάχιστον μέχρι τους 8.

Τι διάολο? τόσα λεφτά φέτος για μεταγραφές και δεν έχουμε ούτε την απαίτηση να πάμε μέχρι τα προημιτελικά?

Σωκράτη το νού σου!

Neropistolero είπε...

Φίλε Panoramix7, εγώ θα θεωρήσω αποτυχία να πάμε ΜΟΝΟ μέχρι τους 8. Και το εννοώ.